söndagsgöra

Jag har lärt mig tre saker idag. Skulle önska att det var tre viktiga saker, som att köra motorcykel, gå på händer eller kanske till och med kunna länderna vi har i läxa tills på fredag, men nej. Jag vet inte riktigt vad dagens lärdomar räknas som, men jag tvivlar på att de går under kategorin 'nödvändig allmänbildning'. På sin höjd kanske man skulle kunna sätta in dom under 'Hemköps tråkigheter' eller 'Handledning för en tråkig söndag'. Sak samma, här kommer dom iallafall:
1. att inventera är topp 3 på min absoluta tråk-lista
2. inventeringar borde förbjudas
3. jag hatar att inventera











databatteri

mitt i natten och jag fick för mig att göra om bloggdesignen. Ny header, bakgrund, you name it. När allting är klart och jag känner mig någonting som kan kallas nöjd, så slocknar hela jädra skitdatorn. Det värsta var att jag inte ens kunde skylla på att det var datorns fel (vilket sved nästan ännu mer än själva slocknadsprocessen) utan det var bara något altzheimersoffer som hade glömt att man måste stoppa i sladden igen i bärbara datorer, eftersom att de annars slocknar i brist på batteri. Jo, man kan ju tycka att det inte borde vara så svårt att stoppa i en liten sladd, men tydligen. Man kan ju faktiskt råka stoppa i fel, det finns ju så många att välja på? NAAAAAT!
- Hmm, få se nu. Vilken av dom här sladdarna ska jag stoppa i för att ladda datorn? Den som är kopplad till en webbkamera eller den som sitter fast i en stor batteriliknande sak som är kopplad till väggen? Drar till med en chansning på webbkameran, det låter ju rimligt.

Fick just veta att ovan nämnd var mamma. Lågoddsare? Njae..

fyndet

Nä, vet ni vad? Jag var i stan idag och vad tror ni jag kom hem med?
en tröja?
fel
jeans?
fel
skor då?
fel, fel, FEL!

 en miniräknare. Haha, det är nästan så att jag skrattar. EN MINIRÄKNARE!
"värsta miniräknaren jag hittade istan idag"
hahaha, snart ligger jag på golvet och vrider mig av skratt.
Hur många vuxenpoäng får man av ett miniräknarköp egentligen? Lär väl vara minst 150, eller?
Jag menar, en miniräknare? ja, jag säger då det, någon gång ska väl vara den första :)
trevlig helg från a grown-up calculatorfan!


nyårslöfte

jag ska för första gången i mitt liv avge ett nyårslöfte.
Jag, yoghurtarnas trognaste konsument och största inkomstkälla genom tiderna, ska dra ner på mitt yoghurtkäkande.
och hur i sjutton gubbars magsjuka faster det ska gå återstår väl att se. Faktiskt så tror jag att det kanske kan gå. Eller jag hoppas det iallafall!
MEN, som jag antar att alla vet, så avger man nyårslöften på nyårsafton och det är ju ett tag kvar. Närmare bestämt 122 dagar. Man hinner med ganska många tallrikar på 122 dagar.


politik

nu har jag äntligen förstått "ung och dum"snacket. Jag har till och med insett att jag var ung och dum förut. Med förut menar jag för ungefär 5 timmar sedan. För fem timmar sedan trodde jag att saker som städa, titta på keno och pillra bort färg från kökssoffan var tråkiga. HAHA! Jag hade verkligen ingen aning om vad ordet tråkigt verkligen innebär. Dom där sakerna är inte tråkiga! Möjligen något uttröttande och gäsp-framkallande, men inte tråkiga. Ordet tråkigt fick nämligen en helt ny innebörd för mig idag. Det var i aulan som det plötligt gick upp för mig att:
'Tråkigt' är att sitta och lyssna på en otroligt tråkig gubbe i grå kostym i 89 år.
'Tråkigt' är att sitta och lyssna på en otroligt tråkig gubbe i grå kostym som pratar politik och skryter om hur mycket dittan och dattan tjänar i 89 år.
'Tråkigt' är att sitta och lyssna på en otroligt tråkig gubbe i grå kostym som pratar politik och skryter om hur mycket dittan och dattan tjänar när man inte är ett dugg insatt i politik och dessutom håller på att kissa på sig i 89 år.
'Tråkigt' är att.. ja, ni fattar. Att sitta och pillra på kökssoffan är rena barnleken jämfört med dagens predikan om pengar, ungdomspolitik och tarzans apväns gudsons gamla teservis. Det ska jag säga gott folk, DET är tråkigt!

datorer

Vet ni hur mycket jag inte älskar datorerna i det här huset just nu? Kan berätta att dessa apparater står mig lika varmt om hjärtat som isbanan nere vid ip när termometern visar -30C. Om inte någon godhjärtad människa kommer och slänger ut skrothögarna inom en mycket snar framtid så blir jag seriöst heltokig! Jag undrar om det räcker med tvåsiffrigt när vi talar om hur många gånger skärmen har slocknat den senaste veckan och den där satans texten 'no signal. going to sleep' har kommit upp och nästan fått underläppen att darra. Död åt datorer som hänger sig!

måndag

Lustgas? nej
Lugnande piller? nej
Kollaps? nej

med andra ord; jag klarade min av min första skoldag alldeles galant :)

surströmming

Nu vet jag precis hur jag ska bli när jag bli gammal! Som Kerstin! Kerstin är nog den sötaste lilla tanten jag vet. Hon är väl runt 85 år, hur pigg som helst och bakar världens godaste rabarberpaj! Sedan drack hon snaps med karlakarlarna igår när det vankades årlig surströmmingsfest här på knuttebostreet. Ända minuset hos människan är väl att hon käkar surströmming. Det är verkligen nånting som jag aldrig någonsin kommer utsätta min mun för. Den dagen jag öppnar munnen för att stoppa in en rutten fiskliknande sak med rödlök på i munnen är det nog dags för mig att säga godnatt och tack för mig. Den dagen , den sorgen..
 För finns det någonting äckligare än surströmming? Bara namnet får mig att kväljas och tänka på sura fotbollstrumpor och otvättade benskydd. Och vadå surströmming? Sura dödskallar, sursockrade ahlgrens och sodapops, DET är surt. De där vidriga, illaluktande och slemmiga varelserna som emot alla tänkbara anledningar kallas mat är bara.. uh!
Det är inte konstigt att folk måste hälla i sig 8-9 snapsar för att bedöva smaklökarna (och luktsinnet) och på så sätt få ner en tugga eller två av de små delikatesserna..


hej

jag har suttit och kollat igenom kontaktannonser i tidningen idag. Ni vet såna där 'jag är en lugn och trevlig man i mina bästa år som söker likasinnad kvinna'-texter med en kod där 'de likasinnade' ska svara. Haha, jag kom på mig själv med att tycka att det är riktigt underhållande med såna där. Kom fram till att antingen är det bara supertrevliga, ultrafräscha,  grymt vältränade människor som skriver såna där, eller så har dom ett självförtroende på sisådär 780 m². Tror faktiskt på det sistnämnda. Jag menar, det låter väl för tusan inte logiskt att alla som är fula, otränade och dumma redan har någon att resa, äventyra, dansa salsa i månskenet och allt vad folk letar efter med. Eller? Himla osis för fräschingarna med självförtroende isåfall..

linkin park

Det är inte alla som får möjligheten att vakna av en livekonsert såhär på fredagmorgon. Vaknade av en skrikig, gnällig, några oktaver för hög version av "what I've done". Jag trodde att det var någon som satt igång 'worst bloopers ever from American Idol' eller nånting, men icke. Det var Mattias som stog och sjöng (läs skrek) för sig själv nere i vardagsrummet samtidigt som han tittade på pingiskvarten. Att han kan sisådär tre fraser i hela låten och gärna upprepar dom 15 gånger gjorde uppvaknandet lite för mycket.
Möttes av en väldigt förvånad Mattias när jag kom nerför trappen.
-Nämen, är du redan vaken?
- Ja, jag undrar varför..


funderingar

Jag börjar verkligen fundera. Eller ja, jag rent ut sagt tvivlar! Fenomenet jag tvivlar på är min (eventuella, väldigt tveksamma) genetiska samhörighet med mina syskon. Har kommit fram till att vi omöjligt kan vara syskon på riktigt, för vi är så olika att inte finns på någon världskarta i universum. Den största skillnaden ligger utan tvivlan i klädsmak. Lyssna bara på det här:
Sandra: kolla skorna jag köpte idag, visst var dom rätt fina?
Jessica: nja, dom ser ut som gummistövlar.

Sandra: den här har jag fyndat idag, vad tycker du?
Jessica: tjae, den ser ganska konstig ut.

Sandra: hallå, ser du inte att jag har en ny tröja?
Mattias: va? är det där en tröja? Ska den sitta sådär hängigt?

värst var ju ändå för sisådär en halvtimme sen när Mattias skulle vika tvätt och jag satt och gjorde nånting annat. Då kommer han in i rummet, kliar sig i pannan och vräker ur sig:
"Sandra, är det här din handväska eller?"  Jag tittar upp och upptäcker att det inte är nån sabla handväska han håller i handen, det är för fasen min kjol! Har ungen aldrig sett en kjol i sitt liv eller?  Då var det verkligen inte lätt att stå emot impulsen att gå fram och typ hänga upp honom i öronen eller köra en borrmaskin genom hjärnan på människan eller nånting annat olidligt smärtsamt. Stackars barn, hans framtida fru kommer ju ha ihjäl honom på två röda om han inte lär sig se skillnad kjolar och väskor. "Älskling, varför ligger mina diadem i besticklådan?"  Ajaj , vi får be till alla gudar och högre makter och inre väsen och allt vad det heter att han också lär sig en vacker dag!
herregud, jag känner nästan hur underläppen darrar. EN HANDVÄSKA?!

suck

Det är fyra dagars frihet kvar. FYRA YNKA DAGAR! Kalla mig nörd utan liv (vilket sorgligt nog är ganska sant) men jag har räknat ut att det är mindre än 106 timmar tills vi börjar skolan. 106 timmar! Vad hinner man på det? Typ duscha 212 gånger, eller träna 53 träningspass eller läsa en halv "stäppvandringen". För er som inte är insatta så kan jag meddela att stäppvandringen är en tjock, ful bok som står i våran bokhylla. Skulle ge mig på att läsa den en gång för länge sen. Och ja, det gick väl rätt så bra (dom första två sidorna, sedan la jag igen boken för att aldrig någonsin öppna den igen!). Jag undrar verkligen vad man tänker när man skriver en sån bok. Texten är verkligen minimal och framsidan ska vi inte ens prata om. Jag blir nästan tårögd när jag tänker på den där fula framsidan med några kullar, ett indiantält och lite djur på. och vad är det för namn egentligen? "Stäppvandringen". Hur är man funtad om man tycker att en sån titel är tilltalande och lockar en att läsa? Jag hoppas att päronen inte köpte den själva utan fick den i present av nån faster eller gammelmorfar eller nånting och helt enkelt var för snälla för att säga 'tack men nej tack'. Tanken på att dom faktiskt har gått in i en bokhandel och KÖPT stäppvandringen av egen fri vilja gör mig nästan mörkrädd! Vart är världen påväg?


en dag i stan

i Hola belgrad !
Idag har jag ägnat mig åt tröstshopping hela långa dagen. Jag vet att jag är patetisk och att jag bara kommer sörja ännu mer när jag inser att Ida aKa Kinesjäveln fortfarande sitter och käkar ris och spelar pingis där borta i öster, men ändå. Nu är handlingen redan gjord och jag tänker inte springa och lämna tillbaka allting bara för att jag äntligen tog mitt förnuft till fånga och insåg 'the facts'. Och jag menar, om man ska deppa så kan man likagärna göra det i nya kläder. AM I RIGHT?!
Nu ska jag glädjas åt mina nya inköp en liten stund och intala mig att det här verkligen var saker jag behövde! Pengar är väl ändå till för att användas och nog tusan har jag bättre användning för dom om jag har dom på kroppen (I FORM AV KLÄDER OCH INGET ANNAT) än att dom ska ligga och ruttna på en sketen bank?
Just det, helt klart nödvändiga köp!

:(

Hur mycket grin kan det rymmas i en Sandra?
Hur mycket snor kan det rymmas i en näsa?
Hur mycket vatten kan det rymmas i dom där satans molnen?
En hel del har jag konstaterat idag, skulle gissa på cirkus 300 liter. Det vill inte sluta heller. jag bara grinar, näsan bara snorar och som salt i såren så öser det ner en massa regn. Sen kan jag knappt prata idag heller. Underbart! Känner mig som en yngre, mer deprimerad och snorigare version av Bridget Jones. Det enda som fattas är väl ett par kaninöron och en brittisk dialekt. Det är väl en baggis att ordna.. Förresten behöver jag inte ens ordna det där med dialekten, ingen hör ju vad jag säger när jag låter såhär ändå så!
Det är typ först nu som jag verkligen börjar förstå det, att hon har flyttat. Min finastefinaste Ida har flyttat nu. Det är helt sjukt vad tomt det kommer bli utan tösen! Jessica hade kommit på ett supersätt att få mig att inte sakna henne så mycket. "Det är bara att tänka att hon är på semester i några veckor". Jomendu, nu känns det verkligen mycket bättre. Det är ju jättevanligt att man åker på semester i två år! Folk är ju så stressade nuförtiden och en tvåårssemster är väl vad som krävs för att man ska hinna koppla av ordentligt. Därför är ju Kina det perfekta landet att åka på avkoppling till. Jag menar, vem blir inte lugn och harmoninsk av sisådär 70 miljarder kineser som kryllar runt en och chansen att sitta i bilköer i tre timmar för att ta sig till grannarna? Jag säger då det, maken till semester har jag aldrig varit med om..
Som ni kanske förstår, tvååriga semestrar står inte högst upp på min älska-lista just nu, nej!



Stockholm

Klockan är 00.45 och jag kom just hem från 'a night in the capital'. Kvällen har ungefär bestått av att åka tunnelbana, glo på flåsande människor i alltför tajta byxor och äta världens största morotskaka. Blev dock ingen tripp till kungsträdgården och the voice, men det är som det är. Man kan inte få allt här i världen :) Jag överlevde ändå och hade det faktiskt rätt så trevligt. 
Måste säga att 'the grej of the day' inträffade när vi satt på tunnelbanan hem. Det var en hel del folk som skulle pallra sig hemåt och därför var det rätt fullt på tunnelbanan vilket resulterade i att jag fick sätta mig bredvid en arabman. Eftersom att jag inte är rasist av något slag så tänkte jag väl inte så mycket mer på det utan jag satte mig snällt ner på min plats. Och vad tror ni snubben gör? Jo, det ska jag berätta. Han tar upp sin mobil, knappar runt i några sekunder och sedan börjar telefonen spela nån slags jallajalla-arab-kebab-musik av värsta sorten. Det roliga var att han inte alls hade råkat trycka på den av misstag eller sådär, utan han höjer volymen, lägger upp benen vid fönstret och sätter munnen emot hålet där ljudet kommer ut. Sedan börjar han göra flåsliknande ljud i takt till den svängiga musiken och verkar helnöjd. Ojoj, ibland önskar jag verkligen att jag var duktigare på att hålla mig för skratt.. Det var inte det enklaste kan jag tala om.
Kan tala om en annan sak också, och det är att den lilla röst jag hade tidigare idag nu i princip är helt borta. Anstränger jag mig riktigt mycket så kan jag få fram något hest, gnälligt ljud. Det finns dock inga garantier för hur ljust/mörkt ljudet blir utan det kan skära sig rätt rejält och jag kommer osökt att tänka på en finnig tonårspojke i målbrottet. Det fattas bara en skäggstubb så lovar jag att ni inte skulle se någon skillnad.
Imorgon ska kusinvitamin bekräfta sin kristna tro, kan ju bli en upplevelse det också..
Godnatt från den stumma målbrottspojken!

konfirmation

Gud vad jag känner mig som en snäll kusin! Jag ska följa med ner till Kristoffer som konfirmerar sig på söndag. Jag missar min makeupstorelektion, lomsjön, match på söndag och flera dagar med Ida som ju åker på måndag. Jises, att jag offrar allt det här för att sitta lugnt och stillsamt i kyrkbänken och lyssna på psalmer, titta på nattvarden och tänka igenom mina synder. Det kunde man inte tro Sandra! Söndagen kommer bli en fin dag i ditt liv. Kanske skulle satsa på att vara en kyrklig fröken lite oftare. Tänk vad nöjd man skulle känna sig på kvällen :)
Och för er som (EMOT ALLA ODDS OCH TÄNKBARA ANLEDNINGAR) tror att möjligheten att tillbringa hela lördagen inne i sthlm och mitt dåliga samvete över att han faktiskt åkte upp på min konfirmation kan ha nånting att göra med beslutet att åka ner kan jag väl bara lyfta på hatten och gratulera. Jag är genomskådad..

regnregnregn

Jaha, en till regndag.. men vet ni vad? Jag tänker inte klaga på det idag, inte här iallafall. Känner att jag har uttryckt mitt regnhat tillräckligt mycket här och jag vill ju inte riskera hotbrev pågrund av mitt ensida bloggande liksom. Alltså, inget regnklag idag (förutom alla 'hata regn'-plakat jag ser framför mig så fort jag tänker på det här satans vädret)!
Tänkte istället berätta att väckarklockan ringde vid halv sex imorse och nej, jag hade inte råkat ställa den av misstag. Det var packa-upp-varor-dags på allas vår favoritaffär Coop. Kan någon hitta på nånting drygare än att kliva upp och veta att man på 12 stycken ska packa upp miljarders oljor och delikatesspotatisar och jesus vet vad i fem timmar? 
Ja, faktiskt.. när man bara blev fyra stycken och därför blev tvungna att vara där en timme extra... yes!


så sant

Hör och häpna:
Jag, Sandra Gimbergsson, har sett H E L A Saw 4. Hela! Inte en snutt i början eller någon snabbspolning vid dom läskiga partierna, utan jag har suttit tyst och snäll och härdat i 92 minuter. ( Ja, 'härdat' var ordet) Det är inte klokt vad man kan överträffa sig själv ibland. Det är liksom som en passerad milstolpe, ett avslutat kapitel i livet.

måste ändå erkänna att jag inte riktigt lyckades komma på vad det är folk gillar med dom här filmerna. Jag menar, ifall jag skulle sitta och titta på sånt här var och varannan dag så skulle jag nog vara tvungen att förboka en plats på något psyke eller beställa piller mot depression eller nåt. Nä usch, var ser folk det bra i såna här filmer?

? ?

Alltså, jag har en fråga; slutar man att ha ett liv när man blir pensionär?
Jag börjar verkligen undra för det är så att mormor & morfar är i sommarstugan och har bett mig vattna och klippa gräset och sånt därnt. Eftersom att mormor har satt en massa tomater så behöver jag fara dit och ge dom vatten varje-varannan dag. "Fine, jag får ju pengar för det" kände jag. Till saken hör att dom har en granne som ibland brukar vara där och vattna när dom är borta. Mormor hade sagt åt henne att hon INTE behövde vattna eftersom att jag ändå skulle dit och klippa gräset och ta in posten. Men, vad tror ni tanten gör? Gör som mormor har sagt till hon och håller sig till sina egna blommor? NEJ! Hon går dit och smygvattnar och tar in posten ändå! Det känns liksom lite halvonödigt att jag ska fara ut ända till Svedjeholmen bara för att få se prydligt uppställda vattenkannor (som självklart redan är fyllda med vatten så att hon ska slippa det nästa gång hon ska dit och ta mitt arbete), blöta blomkrukor och en tom postlåda. Det är nästan så att jag funderar på att ringa henne och säga att hon lika gärna kan ta gräsmattan när hon ändå är igång. Har hon inget bättre för sig än att sno småflickors jobb?
- Jag ska iallafall bli en aktiv pensionär som reser jorden runt, shoppar väskor och kör rullator-race nerför storgatan. Lite kul förtjänar man väl trots att bäst föredatumet har gått ut?


Hmm

Det är inte utan att man känner sig smått misslyckad..
Jessica har pojkbesök
Mattias ska iväg till flickvännen
och Sandra då?
Ja, hon sitter framför datorn.
Tragiskt fröken, tragiskt!

EN bra sak är dock att mitt rum är städat (i brist på fantasi så drog jag till med en snabbstädning såhär på onsdag förmiddag)
Ja, jag väljer att vara glad för det lilla..

tisdag

jag tror att jag har åldrats drastiskt under natten. Någon måste ha bytt plats på ettan och sexan i min åldersbok. (Finns det åldersböcker?) Jag känner mig nämligen mer som 61 än 16 idag, som en riktig skröppeltant. Inte för att jag känner mig mogen, livserfaren och nöjd över mina barnbarn, utan för att jag har ont överallt. Jag menar verkligen ö-v-e-r-a-l-l-t.  Om det är för att jag är världens sämsta när det kommer till stretching eller för att jag är så otränad att jag får träningsvärk i varendaste muskel när jag rör på mig låter jag vara osagt. Gode gud vad jag hoppas att det inte beror på det senare..
Skröppeltanten säger hejdå!

Match Hägglunds

som sagt, vi mötte Hägglunds idag. När jag kom till samlingen och Christer ropade in mig på kansliet så kände jag bara 'nejnejnej'. Med ett hårt tag om tummarna och en tyst bön till de högre makterna så pallrade jag mig dit. Insåg efter sisådär två sekunder att Gud inte lyssnat det minsta på mina böner utan jag skulle bli placerad på mittbacken, libero. "Jaha, men vad fasen. Jag har ju spelat där förut, nu ska jag satan i mig göra en bra match" ungefär sådär löd mina nu-måste-jag-vara-optimistisk-tankar när jag gick ut på plan, nervös, frusen och med grönska på pannbandet.
Ehee!
Vi förlorade med 6-1,
jag gjorde en riktig indianare,
jag bad om att få bli utbytt ( ännu en bön som inte besvarades )
och jag lipade efter matchen.

Behöver jag ens berätta att jag inte gjorde en bra match?
Eller att optimism är överskattat?
Eller att jag förmodligen är den största katastrof som någonsin satt sin fot i ett par fotbollskor? (visserligen är mina skor otroligt sköna, men det hör inte hit)
Eller att jag sitter beredd att få klagobrev, mordhot via telefon och tomater kastade på mig nästa gång jag sätter min fot utanför huset?
Nej, jag tror inte det. Jag ska nog ringa och skaffa mig en livvakt istället!

RSS 2.0